Training ICT bewustwording

We kunnen niet meer zonder ICT en tegelijkertijd kleven er allerlei risico’s aan het gebruik er van. Uw bedrijfsinformatie wordt niet meer meegenomen in opvallende mappen, maar op een usb-stick of per e-mail. Laptops, Blackberry’s en pda’s zijn een geliefd doelwit voor dieven en hoe makkelijk toegankelijk is de bedrijfsinformatie dan die daarin is te vinden. U vervangt uw copier en/of printer en hoeveel bedrijfsinformatie staat er dan eigenlijk nog op de harde schijf van dat apparaat? Door het downloaden van wat software of een filmpje haalt u zomaar een destructief virus binnen, met alle kostbare gevolgen van dien. Want heeft u enig idee hoelang u kunt voortbestaan zonder een optimale ICT-infrastructuur?

U kunt zich hiervan wellicht bewust zijn, maar hoe leeft dat besef onder uw medewerkers? In elke preventieve maatregel is de mens altijd de zwakste schakel. Vaak niet uit kwade wil, maar door het onvoldoende hebben van kennis. En kennis is macht. Extra nadeel is dat de risico’s bij ICT-gebruik minder makkelijk herkenbaar zijn; als je je sleutels ergens heb laten liggen, snappen we allemaal dat het verstandig is om de sloten te vervangen, maar snappen we ook allemaal wat de risico’s zijn en wat er gedaan moet worden als je je wachtwoord hebt laten slingeren?

Tijdens deze training worden uw medewerkers bewust gemaakt van de risico’s die er bestaan bij het ICT-gebruik. Onze preventie experts geven uw medewerkers inzicht in die risico’s en leren ze hoe ze op een veiliger manier gebruik kunnen maken van de ICT-infrastructuur. Ook krijgen ze inzicht in de te nemen stappen als het toch een keer verkeerd is gegaan. En het is voor de werkgever natuurlijk niet onverstandig om dan zelf ook aan te schuiven. Dan weet u in ieder geval minimaal zoveel als uw werknemers en kunt u er beter op sturen.