Training zoekmachinegebruik

We gebruiken steeds vaker zoekmachines om meer te weten te komen over een nieuwe leverancier, een nieuwe klant en de sollicitant, om maar wat voorbeelden te noemen. Maar vinden we wel alles wat er te vinden is? Even een naam googlelen levert meestal wel de nodige informatie op. Maar is die informatie wel relevant en compleet. Zouden we de zoektermen nameljk op een bredere manier toepassen blijkt het aantal relevante hits groter en bruikbaarder te zijn. En er zijn ook andere manieren om te zoeken dan alleen via Google.

Tijdens deze training krijgt u onder begeleiding van specialisten van De Preventie Experts uitgebreid handvatten aangereikt om meer resultaat te boeken bij het zoekmachinegebruik. U krijgt inzicht in het gebruik van zoektermen en in de verschillen tussen de zoekresultaten, u leert de relevantie van gevonden gegevens in te zien, hoe en welke andere zoekmogelijkheden er zijn en hoe de resultaten te rapporteren.

Deze training is vooral interessant voor medewerkers die veel tijd besteden aan research naar personen en bedrijven en zij zullen de informatiebehoefte voor uw onderneming beter kunnen voeden. Met de opgedane kennis kunt u bijvoorbeeld uw concurrentiepositie verbeteren, de keuze voor de beste sollicitant (uw werkkapitaal per slot van rekening) positief beïnvloeden of kunt u zich behoeden voor het aangaan van een zakelijke relatie met nu net de verkeerde zakenpartner.